Alphakliniken

Akut tandvård Malmö

Om du upplever svullnad, feber eller en obehaglig smak i munnen, kan det vara tecken på en infektion som kräver omedelbar behandling för att förhindra spridning och lindra obehag.

Akut tandvård hos oss är utformad för att ge omedelbar lindring och behandling för att återställa tandhälsan och minimera eventuella komplikationer.

Akut tandvård vid plötsliga tandbesvär

Akut tandvård är en nödvändig del av tandvården som fokuserar på att ge omedelbar behandling och lindring för akuta tandproblem.

Oavsett om det är plötslig smärta, skador på tänderna eller andra oväntade komplikationer, är akuttandvård utformad för att snabbt och effektivt hantera dessa situationer.

akut tandvård Malmö

Hantering av tandskador och intensiv tandvärk

Skador på tänderna är en annan vanlig orsak till att man behöver akut tandvård. Det kan vara allt från en avslagen tand till en sprucken tand eller en förlorad fyllning.

I dessa situationer är snabb åtgärd nödvändig för att minimera risken för ytterligare skador och för att bevara tandens struktur och funktion.

En vanlig anledning till att söka akut tandvård är intensiv tandvärk. Smärta kan uppstå av olika skäl, såsom karies, infektioner eller tandköttsproblem. När smärtan blir outhärdlig eller plötsligt intensifieras, är det ett bra val att söka vård för att få omedelbar lindring och identifiera roten till problemet.

För att säkerställa att patienter får rätt hjälp i akutsituationer är det viktigt att vara medveten om symtomen och söka tandvård omedelbart vid behov. Alphakliniken i Malmö erbjuder akut tandvård och har beredskap att hantera oväntade situationer.

Vanliga frågor

Skölj försiktigt munnen med ljummet vatten för att rengöra området och lindra eventuell svullnad.

Försök varsamt använda tandtråd för att se om något fastnat mellan tänderna och orsakar smärtan.

Ta en smärtstillande medicin enligt instruktionerna. Undvik att applicera smärtlindrande medel direkt på tandköttet, eftersom det kan irritera.

Ta snarast kontakt med din tandläkare för att boka akut tandvård i Malmö, beskriv noggrant dina symtom.

Det är viktigt att komma ihåg att dessa råd endast är tillfälliga lösningar, och det är alltid bäst att snabbt söka professionell tandvård för en korrekt diagnos och behandling. Om smärtan är svår eller skadan allvarlig, överväg att uppsöka akutvård på en tandklinik eller sjukhus.

Om du biter på något hårt och en tand skadas, kontakta omedelbart oss för att boka en akuttid.

Undvik att använda den skadade tanden för tuggning eller applicera tryck på den tills du har besökt oss.

Vanliga symptom på en tandinfektion inkluderar intensiv tandvärk, svullnad i tandköttet, feber och en obehaglig smak i munnen. Om du upplever dessa symptom, bör du omedelbart söka vård för att få en korrekt behandling.

En obehandlad tandinfektion kan leda till allvarliga komplikationer, såsom spridning av infektion till andra delar av kroppen.

Kontakta oss

Om du har några frågor till oss kan du fylla i formuläret så återkommer vi till dig inom kort, vid mer akuta ärenden ber vi dig ringa oss.

Telefontider
Måndag-Torsdag 08:00-13:00
Fredag 08:00- 12:00