Alphakliniken

Tandimplantat Malmö

På Alphakliniken i Malmö har vi mycket lång erfarenhet av att ersätta förlorade tänder med tandimplantat. Vi har möjlighet att erbjuda behandling på kliniken från början till slut vilket innebär en trygghet för dig som patient. De implantatsystem som vi har valt att arbeta med är välbeprövade och har lång uppföljning inom forskning. Vid en konsultation så får du reda på dina möjligheter och begränsningar gällande tandimplantat.

Lång och gedigen erfarenhet

Att ersätta förlorade tänder med tandimplantat är en hörnsten i vår behandlingsfilosofi. Vi är stolta över att kunna erbjuda en heltäckande och trygg upplevelse för dig som patient – från första konsultation till avslutad behandling. Genom vår expertis och det omsorgsfullt utvalda och pålitliga systemen, garanterar vi resultat som står sig över tid med tandimplantat i Malmö.

De implantatsystem vi har valt att jobba med har genomgått noggranna tester och har en gedigen historik av framgång. På detta sätt kan du känna dig trygg i att din behandling är pålitlig och effektiv.

tandImplantat malmö

Det personliga inom tandvård

Vår process börjar med en personlig konsultation där vi kartlägger dina behov, önskemål och eventuella begränsningar gällande tandimplantat.

Vi tror på en individuell och skräddarsydd plan för varje patient, och denna inledande diskussion hjälper oss att skapa en behandlingsplan som passar just dig.

Vi strävar alltid efter att ge dig realistiska förväntningar och en tydlig översikt över hur din resa mot ett nytt leende kommer att se ut.

Vi är inte bara kunniga inom tandimplantat, utan vi vill också ge dig den mest bekväma och stressfria upplevelsen. Vi är med dig hela vägen, från första besöket till den avslutande fasen av behandlingen. Din trygghet och komfort är vårt fokus.

Genom att välja Alphakliniken i Malmö för din tandimplantatsbehandling, väljer du inte bara en klinik – du väljer att investera i din hälsa och ditt självförtroende.

Låt oss hjälpa dig mot att återuppta ditt leende med självförtroende och njutning. Kontakta oss för en konsultation för tandimplantat.

Vanliga frågor

I allmänhet täcker Försäkringskassan rutinmässigt kostnaderna för tandimplantat i Malmö. Ersättningen kan variera beroende på vilken tand som skall ersättas, eller behovet.

Det kan finnas undantag om det finns medicinska skäl, till exempel om förlusten av tanden har resulterat i allvarliga funktionella problem.

Kostnaden för varierar beroende på flera faktorer, typ av implantat och eventuella komplexiteten i fallet.

Kontakta oss för att få en uppskattning av kostnaderna baserat på din specifika situation.

I vissa fall kan du få ersättning om det finns medicinska skäl för proceduren.

Detta kan kräva en bedömning från en tandläkare eller specialist som bekräftar att tandimplantat är nödvändiga av medicinska skäl snarare än enbart för kosmetiska ändamål.

Inte alla är lämpliga patienter för tandimplantat. Faktorer som allmän hälsa, tandköttets tillstånd, benstrukturen i käken och eventuella underliggande medicinska tillstånd kan påverka om någon kan genomgå ett framgångsrikt tandimplantat. Personer med vissa medicinska tillstånd som påverkar benhälsa eller immunsystemet kan vara mindre lämpliga för tandimplantat.

En noggrann bedömning från en tandläkare eller oral kirurg krävs för att avgöra om tandimplantat är en lämplig behandling.

Kontakta oss

Om du har några frågor till oss kan du fylla i formuläret så återkommer vi till dig inom kort, vid mer akuta ärenden ber vi dig ringa oss.

Telefontider
Måndag-Torsdag 08:00-13:00
Fredag 08:00- 12:00