Alphakliniken

Tandhygienist Malmö

Två legitimerade tandhygienister tar hand om er tandhälsa och behandlar främst tandlossningssjukdomar men kan också ta hand om de patienter som har besvär med karies eller behöver stödbehandling för att upprätthålla god munhälsa.

Vid vissa typer av estetiska behandlingar eller inför implantatoperationer kan det vara aktuellt med stödbehandling hos tandhygienist för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt.

Legitimerade och erfarna tandhygienister

På vår klinik har vi förmånen att ha två legitimerade och erfarna tandhygienister i Malmö som är dedikerade till att ta hand om din tandhälsa på bästa sätt.

Deras specialisering ligger främst inom behandlingar av tandlossningssjukdomar, vilka är av yttersta vikt för att bevara en stark och frisk munhälsa. 

Men deras expertis sträcker sig även till att kunna hjälpa patienter med andra problem, såsom karies eller dem som behöver stödbehandling för att upprätthålla en optimal munhälsa.

Tandhygienist malmö

Förebyggande och personlig behandling

Våra tandhygienister är välutbildade och har en djup förståelse för tandlossningssjukdomar och dess behandling och även skonsam tandblekning för ett vackrare leende.

De arbetar med noggrannhet och omsorg för att identifiera och behandla dessa sjukdomar i ett tidigt skede, vilket är avgörande för att förhindra ytterligare skador och komplikationer.

Genom regelbundna besök hos våra tandhygienister kan du försäkra dig om att din tandhälsa bevakas och hanteras på bästa sätt.

Utöver behandling av tandlossningssjukdomar har våra tandhygienister kompetensen att ta hand om en rad andra orala hälsoproblem.

Om du lider av karies eller är i behov av stödbehandling för att bevara god munhälsa, är våra tandhygienister redo att hjälpa dig. De skräddarsyr behandlingsplaner som passar just dina behov och arbetar tätt tillsammans med dig för att uppnå de bästa resultaten.

Vi är redo att hjälpa dig mot en sundare och starkare munhälsa. Med vår kompetens och omsorg kan du vara säker på att din tandhälsa är i trygga händer. Kontakta oss idag för att boka en tid till våra tandhygienister i Malmö och ta steget mot att upprätthålla eller återställa en strålande munhälsa.

Vanliga frågor

Kostnaden för ett besök hos en tandhygienist i Malmö kan variera beroende på tandläkarklinikens prissättning och vad som ingår.

Generellt sett kan kostnaden för ett besök vara lägre än vad det kostar att besöka en tandläkare för en fullständig undersökning.

Det rekommenderas att besöka en tandhygienist regelbundet för att upprätthålla god munhygien och förebygga tandproblem.

Vanligtvis är att du går var sjätte till tolfte månad, beroende på dina individuella behov och risk för tandproblem.

Ja, att gå till en tandhygienist i Malmö är en viktig del av att upprätthålla en god tand- och munhälsa.

Tandhygienister är specialiserade på att rengöra tänderna, ta bort plack och tandsten samt ge råd om munvård.

Regelbundna besök kan hjälpa till att förebygga tandköttsproblem, karies och andra tand relaterade problem.

En tandläkare och tandhygienist har gått olika utbildningar, men båda har efter godkända studier fått yrkeslegitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Den stora skillnaden mellan yrkena att tandläkaren kan jobba i tänderna och tandhygienisten jobbar utanpå tänderna. Vem ska man då gå till: tandläkare eller tandhygienist?

En tandläkare har gått en längre utbildning och har ansvar för den kompletta vården. En tandhygienist jobbar mer förebyggande och med rengöring när det kommer till tandlossningssjukdomar och att ställa diagnos på karies.

Att en tandläkarmottagning har både tandläkare och tandhygienist gör att de kan effektivisera tandvården. Tandhygienisten arbetar med sitt kompetensområde och på så sätt frigöra tid för tandläkaren att genomföra mer avancerade behandlingar.

Kontakta oss

Om du har några frågor till oss kan du fylla i formuläret så återkommer vi till dig inom kort, vid mer akuta ärenden ber vi dig ringa oss.

Telefontider
Måndag-Torsdag 08:00-13:00
Fredag 08:00- 12:00